به گزارش لنگه نیوز ، پس از انتشار یک ویدیو در پیج شخصی شهردار بندرکنگ در خصوص قلعه لشتان بندرلنگه و انتصاب این قلعه تاریخی در این ویدیو به بندرکنگ ، باعث واکنش های زیادی در روزهای گذشته چه از سوی کنشگران اجتماعی بندرلنگه و چه مردم در فضای مجازی و حقیقی شده است.
اما قلعه لشتان کجاست؟
قلعه لشتان نام قلعهای است بر فراز کوه «شاهینکوه» در بخش مرکزی شهرستان بندرلنگه و از نقاط دیدنی استان هرمزگان است. «قلعه لشتان» در شش کیلومتری شمال شرقی شهرستان بندر لنگه ودر شمال روستای بارچاه واقع شدهاست. این بنای این قلعه به سدهٔ نهم هجری بر میگردد. قلعه لشتان در دوران گذشته و در جنگهای محلی نقش مهمی داشتهاست. گروهی معتقدند که ساخت این بنا به زمان سلطه و قدرت پرتغالیها بر خلیج فارس مربوط است. جمعی نیزعقیده دارند این قلعه در عهد هخامنشی احداث شده و بیش از ۲۰۰۰ سال قدمت دارد. در حال حاضربه جز حصاربند و آثارمخروبه دیوارها اثردیگری از ساختمان قلعه باقی نماندهاست. در داخل قلعه لشتان چندین قبرستان، ده هابر که آب و انبار آذوقه و آثارفراوان دیگری به جای ماندهاست.”ویکی پدیا”
همچنین دکتر محمد حسن نیا تاریخدان نامدار غرب هرمزگان در کتاب “بررسى تاریخ بندر لنگه و بستک در کرانه ها و پس کرانه هاى خلیج فارس” در خصوص قلعه لشتان نوشته است “این بنا را بر فرازى کوهى در کناره ساحل و شش کیلومترى شمال شرقى بندر لنگه واقع شده و مربوط به دوره اسلامى و صفویه است. پاره اى از مورخان این قلعه را متعلق به دوره هخامنیشیان مى دانند که بعدها به دست پرتقا لی ها افتاده است. قلعۀ لشتان سه هزار مترمربع وسعت دارد و داراى برج و بارویى از سنگ و همچنین ورودى سنگى زیبایى است.”
گفتنی است این قلعه به شماره ثبت ۱۶۳۱۶ در تاریخ ۲۴/۰۸/۱۳۸۵ در فهرست آثار تاریخی ملی شهر بندرلنگه به ثبت رسیده است.
اما پس از ویدیوی ارسالی شهردار بندرکنگ در صفحه شخصی خود بسیاری از علاقمندان به شهرستان بندرلنگه جابجایی تاریخی را درست نخوانده و انتصاب نادرست بناهای تاریخی را مردود دانستند و از شهردار بندرکنگ خواستند تا این ویدیو را اصلاح کند ، که پس از چند روز این ویدیو از صفحه شخصی وی حذف شد.
اما شهردار بندرکنگ که سال هاست با تمرکز بر روی احیای بافت تاریخی شهرش و تبلیغ آن توانسته است در این زمینه پیشرو باشد ، حضور تیم کاوش در این منطقه را احیای این قلعه می داند و اذعان میکند که کاوش ها و مطالعات در این منطقه تاریخی می تواند به کشف و احیای بسیاری از فرهنگ ها و رموز تاریخی کمک کند.
آنچه در این موضوع پر واضح است این است که با حساس شدن اقشار مختلف در فضای مجازی که حتی با جمع کردن طومار اعتراضی مردم بندرلنگه در روزهای گذشته همراه بوده است ، با فرض اینکه نیت شخص شهردار بندرتاریخی کنگ ، چیزی بجز کاوش ، مطالعه و احیای این محل تاریخی نبوده است ، می شد قبل از تبدیل شدن این موضوع به یک چالش بزرگ ، ضمن عذرخواهی از مردم بندرلنگه ویدیو کذایی را اصلاح و کار کاوش خود را بر روی این قلعه ادامه دهد ، موضوعی که هیچکسی با آن مخالفتی ندارد!
انتها/